Samenvatting Manchester City - Leeds United (1-2)

Gisteren om 21:28  Manchester City heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Premier League tegen Leeds United. De mannen van Pep Guardiola speelden een helft met een man meer, maar konden een nederlaag desondanks niet voorkomen. Vlak voor tijd ging de promovendus dankzij Stuart Dallas er met zege vandoor. meer »


Ajax deze eeuw in Itali�: is de kans op een overwinning re�el?

Gisteren om 12:32  Ajax staat donderdag voor een enorm moeilijke opgave. De ploeg moet na de pijnlijke en onverdiende 1-2 nederlaag stunten op bezoek bij AS Roma. Hoe presteerde Ajax de afgelopen vijf keren in het land van de laars? Spoiler alert: Ajax verloor geen één keer. meer »


De keer dat Ajax de titel verspeelde bij RKC

Gisteren om 7:00  Ajax heeft donderdag in de Europa League een harde domper te verwerken gekregen. De mannen van Erik ten Hag verloren onverdiend van AS Roma en hebben daardoor een slechte uitgangspositie. In de Eredivisie presteert de ploeg wel erg constant en lijkt het op de titel af te stevenen. RKC Waalwijk is zondag de tegenstander, het was 14 jaar geleden de ploeg die Ajax door Jan Vertonghen kostbaar puntenverlies bezorgde. meer »


Interview Crescendo van Berkel: "De tolk gaf me niet meer informatie, er klopte iets niet"

9 april 2021 15:00  Werken met kinderen leek hem een mooi doel voor na zijn voetbalcarrière. Maar de stap kwam vier à vijf jaar eerder dan gepland voor Crescendo van Berkel. Na wekelijks aanvallers te hebben geneutraliseerd in de shirts van Sparta, Roda JC en Telstar en in de hoogste divisies van Noorwegen en Hongkong, probeert de sterkhouder van SVV Scheveningen nu kinderen een maatschappelijke toekomst te bieden. "Als ik een jongetje na drie maanden de eerste drie letters van zijn naam zie schrijven, straal ik." meer »


Interview sportvader Lambert Schuurs: "Demi zou Perr verslaan met 6-1, 6-1"

9 april 2021 12:00  Meld Perr Schuurs aan voor een willekeurige balsport en hij is er goed in. Zijn vader Lambert is Nederlands recordinternational handbal, samen reden ze op trail motors, maar van jongs af aan was de huidige centrale verdediger van Ajax al bezeten van voetbal. "Ook tennis heeft hij vaak gedaan, maar voetbal stond altijd al bovenaan." meer »


Interview Nick Bakker: "Fans van FC Emmen zijn ons altijd blijven ondersteunen"

9 april 2021 10:00  Voorheen kwam Nick Bakker na een nederlaag thuis met een gezicht op onweer. Chagrijnig, kortaf en gefrustreerd. Die nacht deed hij nauwelijks een oog dicht. Nu opent de 28-jarige centrale verdediger van FC Emmen de deur van zijn appartement met een glimlach. "Als Izzy direct kwispelend op me af komt, ben ik de uitslag al bijna vergeten." meer »


Samenvatting Ajax - AS Roma 1-2

9 april 2021 8:30  Ajax staat voor een loeizware opdracht volgende week in Rome. Thuis ging de regerend landskampioen met 1-2 onderuit tegen AS Roma. Daardoor zal het bereiken van de halve finale van de Europa League op zijn zachtst gezegd niet gemakkelijk worden. meer »


Deze krakers mag je komend weekend niet missen!

8 april 2021 15:00  Buiten is het koud en guur. De perfecte remedie: een weekendje op de bank met een zak chips op schoot en een biertje in de hand, genietend van enkele heerlijke wedstrijden in het buitenland. Deze vijf krakers staan buiten onze landsgrenzen op het programma! meer »


Superelf Maarten de Fockert, podcast-ster onder de lat in Kralingen

8 april 2021 12:00  Maarten de Fockert (26) stond de afgelopen jaren onder contract bij meerdere clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie. Nadat hij alle jeugdelftallen doorliep bij Feyenoord speelde hij achtereenvolgens voor sc Heerenveen, VVV, Go Ahead Eagles en Excelsior. Buiten het veld is De Fockert succesvol met 'De Cor Potcast', die hij samen maakt met collega-voetballers Bart Vriends (Sparta) en Thomas Verhaar (Excelsior). Voor ELF Voetbal stelde de Excelsior-keeper zijn Superelf samen. meer »


Spannend Eredivisieseizoen loopt ten einde

8 april 2021 11:00  Afgelopen seizoen was uiteraard lastig voor heel veel Europese competities, inclusief de Eredivisie. Het seizoen werd afgelast in de laatste fase van de competitie en met name voor Ajax waren de druiven zuur, omdat zij bovenaan stonden op dat moment. Het hoofd van de KNVB zei destijds dat het afgelasten van de competitie een bittere pil was, maar de Eredivisie is weer helemaal terug en het is voor alle betrokkenen een zeer enerverend seizoen gebleken. meer »


Meer nieuws